Malawi

Schoolreis Malawi

Ontdek de cultuur, ontdek jezelf

Op expeditiereis met school naar Malawi

Op deze reis dompelen we leerlingen onder in de warme cultuur van Malawi. De rode zandwegen en de prachtige groene panoramabeelden maken indruk. Malawi is een relaxed land, maar ook enorm arm. Elektriciteit en stromend water is schaars. Veel inwoners kunnen niet lezen en schrijven. De projecten die we bezoeken richten zich op voorlichting en onderwijs.

Op deze schoolreis wisselen we het bezoeken aan verschillende projecten af met ontspanning, safari's en relaxen. De projecten zijn afwisselend gericht op jongeren of juist ouderen in de samenleving. Tijdens het bezoek aan de projecten overnachten de leerlingen back to basic zonder stromend water of elektriciteit. 

Interesse? Vraag gelijk jouw offerte of bekijk direct een voorbeeld programma voor een expeditiereis met school naar Malawi.

Een van de projecten is gericht op het behoeden van de jeugd voor de negatieve gevolgen van de grote armoede. Vanuit hun eigen centrum stimuleren ze de jongeren om te re-integreren in de samenleving, naar school te gaan en weer in een gezinssituatie te gaan wonen. In de tussentijd biedt dit centrum hun 'a home away from home', oftewel een veilige omgeving waar deze jongens en meisjes onderdak en voedsel ontvangen, begeleiding krijgen en zich sociaal kunnen ontwikkelen. Hier organiseren we activiteiten voor de kinderen. Een ander project is gericht op ouderen, zieken en gehandicapten in de gemeenschap. Ook bezoeken de leerlingen een school. Hier leren ze meer over elkaars leven, over de verschillen en misschien ook wel juist de overeenkomsten. 

Tussendoor is er alle ruimte voor ontspanning. We bezoeken onder andere een Nationaal Park voor een safari en spoten nijlpaarden, olifanten, krokodillen. De sportievelingen kunnen zich uitleven tijdens het beklimmen tijdens het beklimmen van de Zomba-berg met en prachtig uitzicht als beloning. Ook bezoeken we Lake Malawi, een prachtige locatie aan het water. Tijdens een kampvuur komen de verhalen los.  

 

Onze topics in Malawi

De perfecte schoolreis samenstellen

Topic: Wereldburgerschap en Global Learning
Topic

Topic: Wereldburgerschap en Global Learning

Op onze 'wereldburgerschap reizen' combineren we kleinschalige partnerprojecten met onvergetelijke excursies. Leerlingen zien, proeven, ruiken en ervaren hoe het dagelijkse...
Lees meer
Topic: De Wereld van Verschil
Topic

Topic: De Wereld van Verschil

Op reis met een groep leerlingen en docenten die allemaal verschillend zijn, dat is boeiend! We "reizen" allemaal samen op onze eigen manier. Wat fijn om jezelf daarvan bew...
Lees meer

Meer weten?

De ervaring van het werken en ontdekken in een ontwikkelingsland staat nog altijd op mijn netvlies. Door de onderdompeling in het lokale leven veranderde mijn kijk op de wereld. Een hele bijzondere manier om kennis te maken met een andere cultuur. Een life lasting experience die ik iedere jongere gun.

Lotte Stevens
Lotte Stevens
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Deze site is beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
× Wil je tips ontvangen voor Malawi? Mail mij voor inspiratie!
...
Lotte