Studiereis Malawi

Op expeditie naar Malawi

Ontdek de cultuur, ontdek jezelf

Boek nu een unieke expeditie naar Malawi!

Op deze reis dompelen we leerlingen onder in de warme cultuur van Malawi. De rode zandwegen en de prachtige groene panoramabeelden maken indruk. Malawi is een relaxed land, maar er heerst ook veel armoede. Elektriciteit en stromend water zijn schaars. Veel inwoners kunnen niet lezen en schrijven. De reis is een combinatie van bezoeken aan verschillende projecten en ontspanning. De projecten zijn afwisselend gericht op jongeren of juist ouderen in de samenleving.

Offerte aanvragen
Schoolreis Malawi

Waarom naar Malawi met Travel Inventive?

Mooie balans tussen impact en ontspanning.

Intensieve begeleiding voor de reis vertrekt.

Georganiseerde informatieavond op school.

EHBO training voor docenten.

Een expeditie die leerlingen en docenten voor altijd bij zich dragen.

Op schoolreis naar Malawi
Expeditiereis Malawi

Een passende reis bij de belevingswereld van de leerlingen

Malawi is bij uitstek een geschikte bestemming voor een langere school- of studiereis. Travel Inventive vindt het belangrijk dat de leerlingen leren over verbondenheid, zelfredzaamheid, culturele verschillen en het ontdekken van eigen talenten. Naast de projecten brengen we bezoeken aan een Nationaal Park voor een safari en kunnen er nijlpaarden, olifanten, krokodillen gespot worden. De sportievelingen kunnen zich uitleven tijdens het beklimmen tijdens het beklimmen van de Zomba-berg met en prachtig uitzicht als beloning. Ook is het mogelijk Lake Malawi te bezoeken, een prachtige locatie aan het water. Daarnaast kunnen de leerlingen mee doen aan een kook- of danscursus.

Voor een geslaagde expeditiereis in Malawi kies je daarom een ervaren organisator die inspeelt op de belevingswereld van de leerlingen. Wij nemen je graag het werk uit handen. Travel Inventive organiseert al ruim twintig jaar met veel plezier inventieve schoolreizen. Bekijk hier onze andere bestemmingen buiten Europa.

Onze kijk op expeditie reizen buiten Europa

Global Learning

Workshop Wereld van Verschil
Workshop

Wereld van Verschil

bekijk workshop
schoolreis Oeganda
Oeganda

Global Learning

bekijk bestemming
Schoolreis Zuid-Afrika
Zuid-Afrika

Global Learning

bekijk bestemming
Schoolreis Cambodja
Cambodja

Global Learning

bekijk bestemming

Wat je wilt weten voor de reis naar Malawi

 

Hoofstad: Lilongwe.
Tijdverschil: In de onze zomertijd is er geen tijdverschil, in onze wintertijd is het 1 uur later.
Munteenheid: Malawische Kwacha. 
Voertaal: Engels is de officiële taal en Chichewa is de nationale taal.
Vluchtduur: Ongeveer 10 uur met een rechtstreekse vlucht. 
Beste reismaanden: Mei – half november.
Paspoort: Geldig tot 6 maanden na verblijf.
Visum nodig: Ja. Van te voren aanvragen via CIBTvisas
Inentingen nodig: Ja. Laat je informeren door instanties die bevoegd zijn medisch advies te geven, zoals je huisarts of de GGD.


Prijsindicatie

13 daagse expeditiereis met uitvalbasis Zomba: vanaf € 750  p.p. voor het landprogramma (inclusief excursies, accommodatie, transport ter plaatse, maaltijden, exclusief: vlucht) bij een gemiddelde groepsgrootte van 20 deelnemers.

Accommodatie
Afhankelijk of je kiest voor een rondreis of één uitvalbasis zullen we op basis van jouw wensen op zoek gaan naar één of meerdere accommodaties.

Heb je interesse in een expeditiereis naar Malawi? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Na  je offerte aanvraag  nemen wij contact met je op. We bespreken graag jouw reiswensen zodat wij de perfecte expeditiereis voor je kunnen samenstellen. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst. And that’s it. Voordat je het weet zijn jouw reisplannen gemaakt.