Studiereis Berlijn

Boek de ideale reis bij Travel Inventive!

Meer weten?

Wij informeren je graag!

Studiereis Berlijn via Travel Inventive - Een stap dichterbij het wereldburgerschap

Studiereis Berlijn op het programma? Dat is een fantastisch vooruitzicht. Berlijn is dé culturele hoofdstad van Duitsland waar bovendien het roemruchte verleden nog duidelijk zichtbaar is.
Geschiedenis, Duits, CKV, Maatschappijleer, Economie, Aardrijkskunde, Lichamelijke opvoeding….  Scholieren krijgen tijdens een studiereis in Berlijn een unieke kans om de hoofdrol te spelen in hun eigen volledige vakkenpakket.

Bovendien ontwikkelen zij belangrijke sociale vaardigheden door met elkaar en met de lokale bevolking in contact te komen. Elke stap die de leerling  door Berlijn stad zet, is er dus één dichterbij het wereldburgerschap. En dat gaat allemaal helemaal vanzelf!

Nou ja… ervan uitgaande dat zij alle informatie, indrukken en ervaringen als een dorstige spons tot zich nemen natuurlijk. Helaas is dat nou nét waar het vaak mis gaat.

Millennials sneller afgeleid dan goudvis

In het begin van de smartphone- revolutie viel ons tijdens een studiereis Berlijn iets op. De virtuele wereld kreeg soms meer aandacht dan wat er voor onze neus op straat afspeelde. We konden in de loop der tijd zelfs een omgekeerd evenredig verband zien tussen het gebruik van smartphones en de interesse/betrokkenheid voor de echte wereld.

Niet zo gek ook. Met een gemiddelde aandachtspanne van 8 seconden scoren onze millennials (of digitieners) nog lager dan een goudvis. Tja. ‘Niet boeiend? Swipe naar links..’

Hier hebben wij met al onze buitenlandse schoolreizen direct op ingespeeld. 

Studiereis Berlijn via Travel Inventive? Wél boeiend!

De formule van onze studiereis Berlijn is ontworpen met  één doel: het creëren van unieke en betekenisvolle ervaringen. Beleving, vrijheid en interactie  zijn hierbij belangrijke speerpunten. Wij omarmen nieuwe media en technieken en maken hier dan ook veelvuldig gebruik van in onze inventieve studiereis-programma’s.  Deze zijn altijd toegespitst op de belevingswereld en de tijdsgeest van de deelnemers.

Met keuzes uit meer dan 800 modules stel jijzelf jullie eigen unieke ‘Studiereis Berlijn’ samen. Wij hebben een uitgebreid netwerk van vertrouwde leveranciers en partners op locatie. Hierdoor kunnen wij altijd doelgericht en prijsbewust jullie studiereis in Berlijn samenstellen.

Scholier ontwikkelt ‘life-skills’ tijdens onze Studiereis Berlijn

Tijdens een studiereis in Berlijn leggen wij ook nadruk op de ontdekking naar de persoon achter de scholier zelf.  ‘Waar liggen mijn sterke of zwakke punten? Hoe raak ik geïnspireerd? Wie zijn mijn helden? Wat vind ik belangrijk? Wat zijn mijn waarden?’

Tijdens de studiereis in  Berlijn motiveren wij met behulp van actieve (groeps)opdrachten hen hier deels achter te laten komen. De verbintenis met de geschiedenis of cultuur van een stad krijgt hierdoor al snel een meer betekenisvolle waarde.

Al deze activiteiten integreren wij op een speelse manier met de locatie zodat de opdrachten vooral leuk en uitdagend zijn en vooral niet te zwaarmoedig. De funfactor is tijdens een Studiereis Berlijn namelijk de rode draad. Dit geldt overigens ook voor al onze studiereizen naar Londen, Parijs, Rome, Barcelona en al onze andere buitenlandse bestemmingen.

Ook een betekenisvolle Studiereis Berlijn voor jouw school?

Ook jullie studiereis Berlijn door onze specialisten  laten samenstellen? Vraag dan eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Wij maken deze altijd op basis jullie eigen wensen, voorwaarden en budget. 

Heb je nog vragen, of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op via de contactpagina of bel 076 522 30 57. Wij leggen je graag de mogelijkheden uit.

Chantal van Heerden
Chantal van Heerden