Terug naar overzicht

Het verhaal van onze collega Annemarije

Ons dagelijks leven is in één klap veranderd. Gezellig bij elkaar langs op visite, nog even napraten op het schoolplein of een vergadering met collega’s is even niet mogelijk. Dingen die een paar weken geleden nog zo normaal waren, zijn opeens niet meer vanzelfsprekend.

Het raakt ons allemaal en het vraagt veel van onze flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Als ik terugkijk naar de afgelopen weken denk ik daar vooral aan. Niet alleen bij Travel Inventive hebben wij flink moeten omschakelen, ook scholen stonden voor grote uitdagingen. De hele wereld moest op zoek naar alternatieven. En we blijken er met z’n allen eigenlijk best goed in te zijn. Overal doken creatieve en positieve alternatieven op.

Zo gingen we van samen op het terras naar whatsapperitieven en in plaats van uiteten schoven we al snel gezellig aan bij het facetimediner.  Raamzwaaien werd het nieuwe bij elkaar op de visite gaan en zelfs boodschappen doen is een nieuwe ervaring geworden. Om afstand tot coronaklevers te bewaren in de supermarkt lopen we met onze eigen coronachoreografie om elkaar heen. 

En dan thuiswerken. Voor de één een oase van rust, voor de ander is het roeien met de riemen die er zijn. Sommigen gaat het thuiswerken zo goed af dat over een paar maanden zelfs een babyboom wordt verwacht. Hoe zou deze generatie genoemd gaan worden; de Coronials, generatie C?

Laten we hopen dat deze generatie over een aantal jaar kerngezond bij jullie in de klas zit en dat deze generatie zich niets kan voorstellen bij social distancing en een 1,5 meter samenleving. Het coronavirus zullen zij alleen nog maar kennen uit de geschiedenisboeken.

In de tussentijd blijven wij met creatieve oplossingen komen. Voor nu betekent het dat wij nadenken over het verbeteren van onze reizen en zijn wij nieuwe educatieve opdrachten en excursies aan het bedenken. Als travel consultant bij Travel Inventive wil ik de flexibiliteit en creativiteit die we de afgelopen weken zo nodig hadden vasthouden. Wil je graag een andere invulling geven aan je schoolreis of heb je al nieuwe reisplannen? Laat het ons weten, wij denken graag mee!